Elena Coriciuc-Ligi

Societar de Onoare
din septembrie 2006

 Actriță a Teatrului „Mihai Eminescu”
începând cu anul 1960 (stagiunea 3)

Elena Coriciuc-Ligi s-a nascut în Cernauti, a debutat la Deva, însă bucuriile s-au născut cu adevărat pe scena Teatrului „Mihai Eminescu” din Botosani, unde a trăit, a iubit, a suferit, a visat.

Nascută pe 9 noiembrie 1934 la Cernăuţi, Elena Coriciuc Ligi a venit la Botoşani in anul 1960. Si aici a ramas. S-a lipit de sufletul acestui oras, iar orasul si-a trait bucuria de a fi insufletit de ei, actorii, tot mai multi, tot mai mari, tot mai frumosi.

Doamne, cati colegi si colege n-am avut, cate serii de absolventi n-au trecut pe aceasta scena! Talentati, frumosi, cu dragoste de meserie, fiecare a scris in cartea de aur a acestui teatru cate o pagina. Unii au stat mai mult, altii mai putin atrasi fiind de mirajul oraselor mari.... Dar cate traiectorii spre inalt n-au fost retezate datorita acestui lucru!", marturisea Elena Coriciuc Ligi intr-un moment aniversar al Teatrului Mihai Eminescu, institutie care, in semn de cinstire, i-a conferit statutul de Societar de onoare!

Caterina, in "Marele fluviu isi aduna apele", Eliza, in "Pygmalion", Natasa, in "Intre patru ochi", Filofteia, in "Presul", Bunica, in "Copacii mor in picioare", Florica din "Florin şi Florica"… Roluri care au facut istorie la Botosani, o actrita care scrie istorie la Botosani!

In anul 1969, soseşte la Botoşani Eugen Borduşanu. 

Aici, la Botoșani, şi-a dat examenul de stat cu spectacolul coupe E lung drumul spre casa şi Ulei, de Eugene O´Neil, în care am avut bucuria să fiu şi eu distribuită. Începând chiar de atunci, am devenit una dintre actriţele lui favorite. Am jucat de-a lungul anilor, sub regia lui Eugen Borduşanu, în 29 de spectacole. Fiind şi un actor excelent, l-am avut ca partener in Micul Infern, Omul care a văzut moartea, Secretul omului de zăpadă, Tache, Ianche şi Cadâr.


Emanciparea femeii Blog


Botoșaniul cultural Blog 


ȘTIRI BOTOȘANI 


 

 

Media