Sâmbătă, 26 Octombrie 2013 19:56

Hai sa ne despartim

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

alt

 

Un spectacol de Ion Sapdaru, regia Ion Sapdaru

scenografia MIHAI PASTRAMAGIU

 Distribuția :alt

Volin Costin
Sorin Ciofu
Mihai Donţu
Valentin Popa
Gheorghe Frunză
Lidia Uja
Bogdan Muncaciu
Irina Mititelu
Mirela Nistor
Alexandru Dobynciuc
Ioan Crețescu
Petruț Butuman
Ioan Ciofu

 

 

Iată cum descrie Ion Sapdaru acest spectacol:

„Punctul de pornire al acestei piese a fost un site al unui cetățean german căruia i-a venit ideea să înființeze o agenție de … despărțiri. Inspirația i-a venit observând flagelul vremurilor noastre – noncomunicabilitatea interumană. Așadar individul merge la persoana vizată și o informeză despre hotărârea partenerului de a se despărți. Agentul „despărțitor” încasează suma pentru prestație și afacerea merge perfect! Asta, în Germania – rece, snoabă dar … civilizată ! Am încercat să fac un exercițiu de imaginație gândindu-mă ce s-ar întâmpla dacă ar înființa cineva o astfel de firmă în spațiul nostru balcanic. Un spațiu unde temperamentele se rostogolesc neîngrădit, ca Vodă prin lobodă, unde veste divorțului sau a despărțirii este un șoc major. Pe această pistă am pornit imaginând șapte despărțiri spectaculoase, dar și comice.

Piesa este un studiu psihologic al temperamentului balcanic confruntat cu un eveniment extrem de dificil și care se poate întâmpla oricui – despărțirea.

Despărțirea este un pas firesc al omului care ajunge la capătul unui drum în viața sa. O hotărâre curajoasă, încărcată de o multitudine de probleme apărute în urma acestei decizii. În cele mai dese cazuri, partenerul părăsit nu dorește să închidă capitolul respectiv, și de aici … conflictul. Evident, cu toate implicațiile dramatice și ilare!

Hai să ne despărțim este o comedia amară, țesută pe fundalul antagonismului viații noastre moderne!”

 {youtube}ykVfLDjqbUE&feature=youtu.be{/youtube}

Citit 4897 ori Ultima modificare Marți, 12 Septembrie 2017 15:48
Mai multe din această categorie: « Telmah Scorpia »