Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Bani din cer

Scris de
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)
alt
 
Un spectacol de RAY COONEY
Regia artistica si coloana sonora ALEXANDRU VASILACHE.
Premiera pe 29 martie 2014
 
altDISTRIBUTIA:
 
JEAN PERKINS - DANIELA BUCATARU
HENRY PERKINS - SORIN CIOFU
BILL - ALEXANDRU DOBINCIUC
DAVENPORT - GHEORGHE FRUNZA
BETTY JOHNSON - PETRONELA CHIRIBUTA
VIC JOHNSON - VLAD VOLF
SLATER - VALI POPA
UN TRECATOR - PETRUT BUTUMAN
 
 
Scenografia - MIHAI PASTRAMAGIU
Regia tehnica - CONSTANTIN ADAM
Sufleur - MARIANA SARBU
Sonorizator - CATALIN BALANIUC
Cabiniera - GABRIELA MIHAESCU
Peruchiera - DANIELA CRAINICIUC
Recuzita - VALENTIN MACUC
Masinisti - BUCEAC DORU, RAILEANU CONSTANTIN
 
 
Alexandru Vasilache despre "omul de teatru şi film" Alexandru Vasilache
 
"Sunt regizor la Teatrul din Botoşani din anul 2004. Asta după ce în 1992 am fost numit director artistic al Teatrului "Mihai Eminescu" din Chişinău. Am lucrat în acest post până în 1999, după care am venit la Bucureşti şi am făcut câteva spectacole la Teatrul de Comedie, la Teatrul "Odeon", am înfiinţat un Teatru-Studio - "Union", unde am montat "Trei surori" de Cehov. 
Am revenit la Chişinău, unde am fost numit director artistic al Teatrului Rus "Cehov", poziţie în care am activat patru ani. De trei ani sunt director general al Studiourilor "MoldovaFilm" din Chişinău.
Cu Teatrul din Botoşani am o legătură de suflet, o legătură care durează, iată, de zece ani. Am realizat aici spectacole la care ţin foarte mult!"
 

 
 
"Orice situaţie de acest fel te învaţă cevate reface!"Dialog cu regizorul Alexandru Vasilache
 
- După  "O noapte nebună", iată un spectacol construit cam după acelaşi calapod...
- Ray Cooney, autorul textului este, în primul rând, actor. El ştie ce înseamnă pentru un actor o situaţie foarte incitantă, explozivă. El ştie ce înseamnă replica. A scris un şir de piese ştiind toate cele spuse şi "Bani din cer" nu face excepţie de la "regulă". Este o piesă scrisă pentru actori. Textul aduce la rampă, în primul rând, actorii. Situaţiile se schimbă din trei în trei minute, dacă nu şi mai repede. Şi actorul şi personajul sunt puşi în situaţii limită. Este vorba de limita comediei, să ne înţelegem, nu de limita umanului! Iar echipa de actori de la Botoşani a probat reacţii deosebite, evident, în situaţii cu totul şi cu totul deosebite!
- Ray Cooney dramaturgul are, deja, un "stil al casei" în ce priveşte construcţia textului...
- Dacă vom aşeza alături şi "O noapte nebună", vom vedea un mod de a construi intriga oarecum asemănător... sau este vorba de un număr de telefon identic sau de un apartament care se confundă cu altul...
- ... iar în acest rând se încurcă... banii!
- Personajului principal "îi cade din cer" un mare noroc - o sumă enormă de bani. Şi apoi apar întrebările: ce să faci cu o sumă de bani atât de mare? Cum să gestionezi corect aceşti bani? Care sunt... ispitele care se ivesc? Care sunt primii paşi de făcut în momentul în care ai atât de mulţi bani?
Orice situaţie de acest fel - când capeţi - surprinzător - o sumă mare de bani - te învaţă ceva, de reface! Chiar dacă, până la urmă, nu vei avea parte de acei bani!
 A consemnat Traian Apetrei 
 
 
Citit 11158 ori Ultima modificare Marți, 19 Septembrie 2017 15:51
Mai multe din această categorie: « Aniversarea Tu esti Dumnezeul meu »