Luni, 25 Noiembrie 2019 12:43

Ciudat imobil

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

colaj de texte de DUMITRU SOLOMON

CIUDAT IMOBIL
colaj de texte de DUMITRU SOLOMON

 

Regia artistică: HORIA SURU
Scenografia: MIHAI PASTRAMAGIU
Asistent regie: ELLA NISTOR
Costume: CRISTIAN MARIN


LOCATARI:

ALEXANDRA ACALFOAIE
ALEXANDRA VICOL
ALEXANDRU DOBYNCIUC
BOGDAN MUNCACIU
CEZAR AMITROAEI
DANIELA BUCĂTARU
DRAGOȘ RADU
FLORIN AIONIȚOAEI
GHEORGHE FRUNZĂ
IOAN CREȚESCU
LENUȘ TEODORA MORARU
VALI POPA

 


Locuim cu toții pe o planetă pe care ne chinuim în fel și chip și uităm unii de alții, uităm că suntem colocatari în acest spațiu. La scară mică, în comunitățile noastre mai reduse ca proporții, trebuie să învățăm să trăim împreună, respectându-ne unul pe celălalt, ajutându-ne, pentru că așa suntem construiți, să trăim în comunități.
Avem obligația de a face aceste comunități din ce în ce mai viabile, mai eficiente, pentru ca stilul și calitatea vieții să fie cât mai bune pentru fiecare.
În același timp, percepem comunicarea drept un fapt simplu, de la sine înțeles.
În realitate, gândim fiecare, extrem de personal, vedem doar propriul punct de vedere pe care dorim să-l impunem celorlalți – aceasta pe fondul convingerii că doar noi avem dreptate – o conduită care – evident – este împotriva comunicării.
O comunicare devine reală doar atunci când se exprimă mai multe puncte de vedere - acestea fiind puse în dezbatere. Rezultă că trebuie să avem grijă permanent că, în afara propriului eu, a propriului ego, există și un punct de vedere a celuilalt. Abia atunci când se pun în discuție toate sugestiile formulate, cred că se realizează, cu adevărat, un început al comunicării! -Horia Suru -

 

 

Citit 2558 ori Ultima modificare Luni, 25 Noiembrie 2019 15:24