Cum apar nebunii

CUM APAR... NEBUNII

o farsă adaptată de Ludmila Skripka

Regia artistică: Ludmila Skripka
Scenografia: Natalia Tarasenco
Coregrafia: Victoria Bucun
Asistent regie: Gheorghe Frunză

 

DISTRIBUŢIA:

BOND - Bogdan Muncaciu
VALENTINE - Valentin Popa
RAY - Răzvan Amitroaei
TOM - Sorin Ciofu
ELLY - Ella Nistor
ALEX - Alexandra Vicol
LUCICA DE JULIO - Silvia Răileanu
LULING - Ioan Crețescu
GEORGE - Gheorghe Frunză
LUCY - Lidia Uja
REGINA ELISABETA a II-a - Narcisa Vornicu

Povestea „spusă” de spectacol ține de un șir de fapte surprinzătoare.
Doi tineri, îndrăgostiți peste orice măsură, studenți la Oxford, țineau cu tot dinadinsul să-și declare dragostea către iubitele lor- și asta cât mai repede cu putință. Doar că trebuia găsit un motiv pentru a-și chema în preajmă alesele inimilor. Treaba nu era chiar simplă, prin anii „60”, o întâlnire dintre un băiat și o fată era un eveniment anevoie de organizat. Fetele- îndeosebi cele din familii înstărite, aveau, de regulă, un tutore, o persoană care se ocupa de administrarea averii cu care fata pornea în viață și, mai ales, îi supraveghea conduita.
Și începe farsa... unul din cei doi îndrăgostiți inventează o poveste, cum că urmează să-i vină din Brazilia o mătușă foarte bogată... personaj ce va fi întruchipat de un actor în travesti. Numai că, la un moment dat, apare chiar adevărata mătușă, încurcând și mai mult intențiile tinerilor de a ademeni fetele pentru a le declara dragostea lor fără de margini... Situații imprevizibile, momente de haz spumos, umor de bună calitate, englezesc... Un umor uneori dus la limita credibilului, alteori părând a se ivi din minți ce și - au uitat măsura.
Cert este că actorii și spectatorii au în față o ofertă inedită, un altfel de teatru, un gen - farsa- care nu se prea învață nici în facultate, nici din repertoriile unor teatre.
Peste toate, după multe peripeții, va învinge dragostea! Este un mesaj de esență pentru viață! Se știe - și nu de azi, de ieri, dacă dragoste nu este, nimic nu este!