Femei care iubesc bărbații

Femei care iubesc bărbații

de  RADU ROMANIUC

Regia: RADU ROMANIUC
Regizor secund: OANA TUDOR
Asistent regie artistică: BOGDAN HORGA
Decor: GELU RÎŞCA
Coregrafia: VICTORIA BUCUN

DISTRIBUŢIA:

BOGDAN HORGA
– Didinel Văcărescu -

LENUŞ TEODORA MORARU
– Angela Văcărescu -

PETRONELA LORENA CHIRIBUŢĂ
– Mariana Pascali -

IRINA MITITELU
- Ervina Pop -

FLORIN AIONIŢOAEI
- Reporterul -

 

Ideea spectacolului pe care îl veți urmări în acest rând a pornit de la observațiile făcute de cuplul Radu Romaniuc – Oana Tudor, soția actorului, observație referitoare la faptul că în teatrul românesc nu prea mai sunt roluri pentru actrițe între 40 și 50 de ani. Asta deși în zona respectivă de vârstă sunt actrițe deosebit de talentate și care resimt acut, chiar dramatic, acest gol. Până la urmă, timpul trece peste toți și toate!
”Nu-i câtuși de puțin firesc – spune regizorul Romaniuc Radu – ca aceste actrițe să aibă mereu doar roluri de ”mame”!
Așa se face că spectacolul încearcă să distrugă un clișeu și ne aduce pe scenă femei puternice, femei care își iau în propriile mâini frâiele vieții, care sunt în mijlocul acțiunii!
Realizatorii și-au dorit să aducă în lumina reflectoarelor o inversare a rolurilor din viața de zi cu zi, în sensul că, în virtutea unei obișnuințe general acceptate, bărbații alergau după femei, iată că este foarte posibil ca și femeile să alerge după bărbați.
”Rolurile s-au inversat în societatea actuală – spune regizorul Radu Romaniuc - și nu avem defel a ne speria de această situație care a devenit o realitate de fiecare zi. Și apoi, mai bine să râdem de această schimbare din viața reală decât să ne dăm în cap!” – ne îndeamnă același Radu Romaniuc.
Cortina, vă rog! T. Apetrei