Marți, 26 Noiembrie 2019 14:36

Îmbătați de dragoste

Scris de
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

după Pierre de Marivaux

ÎMBĂTAȚI DE DRAGOSTE

după Pierre de Marivaux

 

D I S T R I B U Ţ I A:

CEZAR AMITROAEI - D-nul Orgon, bătrân gentilom

PETRUȚ BUTUMAN - Mario, fiul său

SILVIA RĂILEANU- Silvi, fiica sa

SORIN CIOFU - Dorian, pretendentul Silviei

LIDIA UJA - Lizet, camerista Silviei

RĂZVAN AMITROAEI - Victoire, valetul lui Dorian

Regizorul este un artist care, cu mijloacele artei teatrale la îndemână, gândește asupra vieții. Asupra vieții sale și asupra vieții celor din preajma sa. Sunt în domeniu regizori năvalnici, tumultuoși, gălăgioși, debordând de energie și idei, după cum sunt și regizori discreți, echilibrați, armonioși în relația cu actorii și publicul lor.
Alexandru Vasilachi, regizor cu acte în deplină regulă la Teatrul „Mihai Eminescu” din Botoșani, face parte din categoria celor din urmă pomeniți, categorie tot atât de valoroasă precum cea amintită mai întâi.
Sandru Vasilachi – cum îi spun prietenii – are știința și harul de la Dumnezeu de a aduce armonia în colectivele cu care lucrează, după cum are și acel dar special de a construi spectacole de teatru pentru toate gusturile și pretențiile intelectuale și estetice. În spectacolele lui Sandu găsesc hrană pentru suflet și cei care abia deprind ABC – ul spectacolelor de teatru ca și cei care caută străfundurile și abisurile sufletului omenesc.
Născut (18 iulie 1964) și școlit cu clasele primare la Râșcani, în stânga Prutului, Sandu Vasilachi a frecventat școli înalte de actorie și regie la Chișinău și Moscova.
Talentat, discret, dar și ferm în opțiuni, Sandu Vasilachi a tot urcat în ierarhia breslei – director artistic la Teatrul „Mihai Eminescu” din Chișinău, regizor și „făcător de teatru” în București, cu montări la Teatrul de Comedie și „Odeon”, creator al Teatrului – Studio „Union”. Revenit la Chișinău, vreme de patru ani, conferă un parcurs estetic distinct Teatrului „Cehov”, în calitate de director artistic.
Alexandru Vasilachi este „Artist al Poporului” din Republica Moldova, profesor la Academia de Muzică și Teatru din Chișinău, director general al Studioului „Moldova – Film” din Chișinău și, de mai bine de zece ani, regizor artistic al Teatrului „Mihai Eminescu” din Botoșani, unde a realizat, pentru a pomeni doar două din cele mai recente spectacole, „Bani din cer” și „Bocitoarele vesele”.
În prodigioasa-i carieră de până acum a montat spectacole de teatru în Republica Moldova, dar și în România, folosind texte dramatice variate, de la Shakespeare, la Marcheș, Tolstoi, Moliere, Sebastian și o mulțime de alți dramaturgi.
Un numitor comun pentru compozițiile sale scenice? Ființa umană în căutarea echilibrului în lumea contemporană atât de agitată, cu stiluri de viață atât de schimbătoare și adeseori lipsite de substanță și sens!
Traian Apetrei

 

Citit 3316 ori Ultima modificare Joi, 28 Noiembrie 2019 10:05
Mai multe din această categorie: « Casting...Casting...Casting... Zeul măcelului »