Proștii sub clar de lună

PROŞTII SUB CLAR DE LUNĂ
 de Teodor Mazilu

Regia artistică: VLAD CEPOI
 Scenografie: GELU RÎŞCA
 Asistent regie: ALEXANDRU DOBYNCIUC

Distribuţia:
GOGU – Bogdan Horga
CLEMENTINA – Ella Nistor
EMILIAN – Alexandru Dobynciuc
ORTANSA – Alexandra Acalfoae
SOACRA – Irina Mititelu
SOCRUL – Floricel Aioniţoaei

Eroii lui Mazilu sunt, invariabil, proşti. Fiecare personaj are prostia lui. Doar că, în „Proştii sub clar de lună” dramaturgul construieşte o lume pe dos, în care sentimentul este chemat să poleiască prostia cea mai evidentă, asemenea luminii de lună, care poleieşte bezna, făcând-o fermecătoare, misterioasă. Ortansa este o femeie dornică de aventură, visând mereu la ceea ce ar fi putut deveni în alte condiţii.
Clementina – „cea plină de îndurare” – este o intransigentă morală, cam aspră şi cam naivă. Cu toate acestea, este ispitită să uite vechea personalitate doar pentru a nu rămâne singură. Gogu – este omul momentului – un personaj căruia nu-i este frică de nimic, în afară de controlul financiar. Riscă mereu – şi nu de dragul femeilor – ci de dragul riscului. Gogu este canalia fermecătoare. Emilian este proletarul eminent în muncă şi un imbecil iremediabil în viaţa cea de toate zilele. El este un cretin superior.
Cert este că vidurile interioare ale personajelor dau iluzia plenitudinii. Prostia personajelor este prezentată fără pudoare, ba chiar cu o grosolană mândrie.

 

Echipa tehnică:
Regizor Tehnic – Lucian Hănţescu
Sonorizare – Cătălin Bălăniuc
Lumini – Vasile Blană
Sufleor - Mariana Sîrbu
Recuzită – Maria Frunză
Cabinieră – Gabriela Mihăescu
Peruchieră – Daniela Crăiniciuc
Maşinişti – Ovidiu Andronic, Florin Trincu