Alături de artiștii din Ucraina

Violența este primul refugiu al incompetentului.” (Issac Asimov)

În aceste zile, când demența unui personaj sinistru al istoriei modern, aruncă sub șenilele tancurilor și sub tirul rachetelor, obuzelor și gloanțelor copii, bătrâni, femei, oameni nevinovați, nu ne rămâne altceva decât să condamnăm aceste gesturi nemiloase prin solidarizarea cu victimele acestui măcel. Cu atât mai mult cu cât Teatrul „Mihai Eminescu” a fost o scenă deschisă pentru regizori ucraineni, precum Liudmila Skripka și Serghii Pavliuk, și a participat de mai multe ori la Festivalul de Teatru de la Cernăuți.

 Serghei Pavliuk

Pentru că în astfel de circumstanțe arta teatrală rămâne un real refugiu, Teatrul „Mihai Eminescu” din Botoșani oferă intrarea gratuită la reprezentațiile sale tuturor refugiaților din țara vecină. Suntem conștienți că nu putem suplini pierderile cauzate de război, dar poate astfel vom simți, barem pentru câteva clipe, o umbra de normalitate.

În vechime, ei au scris că este dulce și potrivit pentru a muri pentru o țară. Dar în războiul modern, nu este nimic dulce și nici nu se potrivește în moartea ta. Vei muri ca un câine pentru nici un motiv bun.”
(Ernest Hemmingway)

Ucraina – Împreună ajutăm mai mult

Centralizare oferte asistență umanitară