Tu esti Dumnezeul meu la „Aplauzele de Aur ale Bucovinei” oct. 2016

COMUNICAT  DE  PRESĂ

 Festivalul Internațional de Teatru "Aplauzele de Aur  ale Bucovinei ", ediția a XI - a. "Tu ești Dumnezeul meu ", după Albert Ramsdell Gurney Jr. în regia Ludmilei Skripka.  27 oct 2016

            L a mijlocul lunii octombrie, la Cernăuți - Ucraina, s-a desfășurat Festivalul Internațional de Teatru "Aplauzele de Aur  ale Bucovinei ", ediția a XI - a.

            Din  România, singura trupă selecționată pentru a fi primită în Festival a fost cea a Teatrului "Mihai Eminescu " din Botoșani.

            Trupa botoșăneană a prezentat spectacolul "Tu ești Dumnezeul meu ", după Albert Ramsdell Gurney Jr. în regia Ludmilei Skripka.

            În seara reprezentației, datorită unei publicități intensive , de mare calitate și sensibilitate, făcută de presa scrisă de limba română  din Cernăuți, de Teatrul gazdă, de Asociația Culturală "Mihai Eminescu" din  Cernăuți, splendida sală a Teatrului "Olga Kobîleanska" a fost arhiplină, mai bine de 700 de spectatori.

            Finalul spectacolului a fost apoteotic, nu mai conteneau aplauzele, aprecierele superlative, trupa fiind gratulată și cu vorbele de mare prețuire rostite de doamna Eleonora Moldovan, consulul general al României la Cernăuți.

            La conferința de presă ce-a urmat după reprezentație, juriul de specialitate  și juriul presei  s-au întrecut în aprecieri , aprecieri care s-au regăsit în palmaresul festivalului.

       Teatrului  "Mihai Eminescu" din Botoșani  i-au revenit:

            Diploma și Trofeul pentru" Cel mai bun spectacol";

            Gina Pătrașcu Zamfirache- "Cea mai bună actriță în rol principal";

            Gheorghe Frunză - "Cel mai bun actor în rol secundar".

            Din distribuție au mai făcut parte  Bogdan Muncaciu , Silvia Răileanu, Irina Mititelu , Răzvan Amitroaei și Petruț Butuman.

            În "staful artistic", alături de regizoarea Ludmila Skripka, s-au mai aflat  Natalie Tarasenko- scenografă, Victoria Bucun -coregrafă și Gheorghe Frunză -asistent regie.

             Acest spectacol este o adevărată reușită teatrală și datorită profesionalismului probat de compartimentele tehnice ale teatrului